logo
מידעון סיכוי במשגב, דצמבר 2010
שלום רב,

 הכנס מאחורינו

ב-7.10 ערכנו, פעילי הקבוצה האזרחית הגלילית, את הכנס השנתי שלנו. נושאו היה פרויקט המצפים ("ייהוד הגליל"): הקמת עשרות ישובים קהילתיים קטנים בגליל בסוף שנות השבעים ותחילת שנות השמונים. ניסינו והצלחנו ליצור כנס מאוזן - הן מבחינת הדוברים והן מבחינת התכנים, כנס שהיה מרתק ומאתגר.
לתקציר הכנס ולתמונות הדוברים.

בעקבות הכנס פרסמה העיתונאית אסתר זנדברג כתבת-עומק מקיפה על הנושא. כמו כן העלינו לדף הקבוצה באתר גלריה צנועה של תמונות נוף שכל אחת מהן שווה אלף מלים

כנס קבוצת סיכוי במשגב
 רב-שיח בין ראשי רשויות ופעילים חברתיים

באוקטובר השנה צוין עשור לאירועי אוקטובר. הצענו לעורכת העיתון האזורי, א לה גוש, לערוך רב שיח משותף עם ראשי הרשויות משגב וסח'נין, סוציולוג, גיאוגרף פוליטי, היסטוריון ושלושה פעילים מהקבוצה, בכדי לבחון ביחד מה השתנה מאז האירועים, ובעקבות המלצות ועדת אור, וכיצד המנהיגים באזור יכולים לשנות את המציאות. מלכה מאור, העורכת הרימה את הכפפה ויזמה אירוע חשוב, שבו הונחו על השולחן ונדונו נושאים קשים ללא כחל וסרק.

רב-השיח מתפרסם בשני חלקים ככתבה המרכזית של שני גליונות של א לה גוש, העיתון האזורי. חלקו הראשון התפרסם בגליון נובמבר והשני בגליון דצמבר.

 יוזמות להעלאת מודעות בעקבות הכנס ורב השיח

בעקבות רב השיח החלו מגעים לקידום יוזמות ופורומים משותפים בין הרשויות היהודיות והערביות באזור. אבל על כך - בהמשך, כאשר ירקמו עור וגידים.

סלון ספרותי
במקביל, ובעקבות גל הגזענות העכור ששוטף אותנו, נרקמת יוזמה של הפעילים בקבוצה ואוהדיה, בהתאמה עם הקורה בארץ בכלל. לצד ההתעוררות לפעילות, נוצר צורך לעיון וחשיבה משותפים, חיזוק ותמיכה הדדיים ועצמיים על ידי דיון והעמקה בהיבטים רחבים יותר של הפוליטיקה.
יוזמה זו לא באה להחליף את הפעילות לקידום שוויון, אלא לחדש מצברים ולחזק את המוטיבציה לפעילות.
היוזמה - מפגשים חודשיים של שיחות סלון אינטלקטואליות בנושאים של תרבות ופוליטיקה - התחילה לפעול ביום חמישי, 16/12. כיאה לשמה, המפגש הראשון התקיים בסלון ביתה של עפרה עמיקם, היוזמת ומובילת הפרויקט. דיווחים במידעונים הבאים.
פרטים על אופן הפעולה, תכני המפגשים ועוד - בהזמנה.

 פעילות לקידום שוויון ונגד אפליה

בספטמבר התפרסמה בביטאון כרמיאלי מקומי כתבה וראיון עם סגן ראש העיר, אורן מילשטיין. הלה התבטא בצורה גזענית בוטה, ואף הגדיל לעשות והתפאר בפעולות גזעניות שהוא לכאורה יזם וביצע.
שלחנו מכתבים חריפים אל ראש העיר, דוברת עיריית כרמיאל, הממונה על פניות הציבור בעיריית כרמיאל, השר לביטחון פנים, מפקד תחנת המשטרה בכרמיאל ואל חבר הכנסת חיים אורון. בפניותינו דרשנו במפגיע להוקיע את האיש ומעשיו ולהגיב באופן חד משמעי כנגד גילויי גזענות כלשהם. מכתבינו אל ראש העיר, מפקד המשטרה ותגובת סגן מפקד התחנה.
בתוך שבועיים פעל ראש העיר בנחרצות ההולמת ופיטר את סגנו על רקע דבריו והתנהגותו. בתגובה שלחנו אל ראש היער מכתב ההערכה ופרסמנו בעיתון האזורי את הערכתנו.

בקרוב נגבש תכנית פעולה כנגד גילויי הגזענות בצפת.

בברכת שנה אזרחית אקטיביסטית ומקדמת שוויון,

המעוניינים לשמוע עוד ו/או להצטרף לפעילות, בין אם לקבוצה ככלל, ובין אם לצוות פעולה ממוקד-נושא, מוזמנים לפנות אלי במייל chassia@sikkuy.org.il, או בטלפון: 052-4522090.
בברכה,
חסיה חומסקי פורת
רכזת סיכוי במשגב
מנהלת קואליציית הגליל
חסיה חומסקי פורת