18:38 , 19.09.06

 
התחלה חדשה?




הבטחה: שליש מכספי הסיוע לצפון יועברו למגזר הערבי

בכנס של מנכ"לי משרדי הממשלה וראשי המגזר הערבי בצפון, הבטיח מנכ"ל משרד ראש הממשלה כי שליש מהכספים שיועברו לצפון, יועברו לרשויות הערביות, אך גער בהם: עליכם להבטיח שיעורי גביית ארנונה גבוהים יותר. ראש עיריית נצרת: "מילת המפתח היא שותפות ואני מביע תקווה שבכך נתחיל התחלה שונה"
שרון רופא אופיר

שליש מתקציבי הממשלה המיועדים לחיזוק חיפה והצפון יועברו לטובת פיתוח פרוייקטים במגזר הערבי. כך הבטיח היום (ג') מנכ"ל משרד ראש הממשלה, רענן דינור, לראשי רשויות במגזר הערבי.

 

דינור נטל חלק במפגש שהתקיים בנצרת בין מנכ"לי משרדי ממשלה לחברי הוועד הארצי של הרשויות המקומיות הערביות בישראל. מדובר במפגש ראשון מסוגו, בו נענה מנכ"ל משרד ראש הממשלה לבקשת חברי הוועד הארצי וחברי עמותת סיכוי והגיע לנצרת להציג בפניהם את הקצאת התקציבים עבור פיתוח המגזר הערבי.

 

על פי הנתונים שהוצגו תעביר הממשלה 2.8 מיליארד שקלים לטובת פיתוח הצפון. שליש מהסכום יוקצה למגזר היהודי, שליש למגזר הערבי ושליש לתשתיות על. אל תקציבים אלו צפויים להתווסף עוד כ-1.5 מיליארד שקלים, שיועברו למדינה על ידי תרומות אותן גייסו הג'וינט והסוכנות היהודית.

 

דינור הוסיף, כי מרבית הארגונים היהודים שמתכוננים להעביר תרומות בעקבות המלחמה, הביעו נכונות לתרום גם למגזר הערבי. 

 

 יו"ר ועדת המעקב של ערביי ישראל שאוקי חטיב אמר: "למפגש הזה יש מסר חשוב. אתה מנכ"ל משרד ראש הממשלה הראשון שמגיע אלינו. אנחנו מקווים שהפעם לא מדובר רק בהבטחות".

 

דינור התייחס ברוח התקופה לחשבון הנפש שעל שני הצדדים לבצע, לדבריו. "חשבון הנפש שקיימנו, תפקידו לבחון מה עשינו עד כה בצורה טובה, ומה עשינו פחות טוב". עם זאת הוסיף דינור, "יש לעשות חשבון נפש לא רק לגבי האופן בו טופלו האזרחים הערבים על ידי המדינה, אלא גם סביב שיעורי גביית הארנונה הנמוכים במגזר. לא סביר שנצליח באופן רציני לחלץ את הרשויות הערביות ממצבן הקשה מבלי שראשי הרשויות יפעילו אקט מנהיגותי לא פופולארי ויבטיחו שיעורי גבייה גבוהים יותר".  

 

שולי דיכטר, מנכ"ל שותף בעמותת סיכוי אמר: "ניסינו ליזום מפגש כזה כבר זמן ממושך, ולבסוף המלחמה היא שדחפה לקיומו ואני מקווה שאכן התקציבים עליהם מדברים היום יועברו למגזר הערבי, ושמשרדי הממשלה בעקבות הצעד הראשון יהפכו לנגישים יותר עבורם". עו"ד עלי חיידר מנכ"ל שותף בעמותת סיכוי אמר: "עד כה ממשלות ישראל נכשלו במבחן התוצאה ועתה אנו מקווים שמפגש כזה הוא אכן סמל לשינוי דפוס ההתייחסות".

 

בסיום הפגישה בה נכחו גם מנכ"ל משרד החינוך, מנכ"ל משרד הרווחה ופקידים בכירים נוספים, הבטיח דינור כי במחצית שנת 2007 תבחן הממשלה את הצלחת התוכנית ותפיק לקחים לשם המשך יישומה עד לשנת 2010. "להצלחת התוכנית נדרש שיתוף פעולה ודיאלוג מתמשך", אמר דינור.

 

ראש עיריית נצרת, ראמז ג'רייסי אמר: "אנחנו חשים רוח חדשה בנכונות לבנות שותפות אמיתית. מילת המפתח היא שותפות ואני מביע תקווה שבכך נתחיל התחלה שונה".